Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech s.r.o.

29.5.2018 proběhla v nové pobočce Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech s.r.o. odborná snídaně pro všechny zájemce o téma strojového vidění a rozšířené reality.

V 8:30 se v prostorách společnosti v Liberci sešli zástupci rozlišných firem a odvětví, aby se dozvěděli něco více o strojovém vidění a rozšířené realitě. Kromě bohaté snídaně byla pro posluchače připravena odborná přednáška, která byla vedená odborníky ze společnosti Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech s.r.o.

Kromě teoretického úvodu mohli zúčastnění vidět fungování technologií v praxi. Na místě bylo připraveno osm ukázek. První z nich představovala kontrolu kvality výrobků na dopravníků, kde byly sledovány parametry výrobků. Další ukázkou bylo videometrické měření sponek na hadice, kde byly pomocí strojového vidění vyhodnocovány geometrické parametry výrobků. Na další stanovišti účastníci viděli měření produkce s výstupem do webové aplikaci, kontrolu šroubu pomocích neuronových sítí či měření výrobku v 3D prostoru. Další ukázky demonstrovaly pracovní návodku pomocí rozšířené reality, která znázorňovala popisy a detailní pokyny zobrazované pracovníkovi touto technologií, nebo navádění a kontrolu provedení úkonů pracovníkem pro správné provedení operace.

Kromě ukázek strojového vidění a rozšířené reality si účastníci mohli prohlédnout FPK demonstrátor, který doplnil v nedávné době portfolio společnosti.

Více informací o strojovém vidění naleznete ZDE.