Pohádkový les H&D přilákal přes 6 000 návštěvníků z Mladé Boleslavi a okolí

18. 5. 2019 proběhl Pohádkový les na Štěpánce v Mladé Boleslavi, který zorganizovala společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech s.r.o. za podpory města Mladá Boleslav.

Trasa plná pohádkových bytostí, divadlo pro děti, rozšířená pohádková realita, dětská diskotéka, Restaurant Day či ukázka hasičské techniky a spousta jiné zábavy čekaly na účastníky Pohádkového lesa H&D v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi. A to vše díky tomu, že se společnost Hönigsberg & Düvel Datentechnik Czech s.r.o. (dále H&D) rozhodla aktivně podpořit dění ve městě a nabídnout rodinám s dětmi, ale i široké veřejnosti možnost aktivního strávení volného sobotního odpoledne na Štěpánce.

„Jako IT firma máme v našich řadách nezvykle velké procento žen. Často jsme od našich „maminek“ slýchali, že jim v Mladé Boleslavi chybí aktivity pro rodiny s dětmi. Vznikl tak nápad zorganizovat Pohádkový les H&D, který nabídnul všem rodičům z řad široké veřejnosti možnost aktivního strávení volného času na čerstvém vzduchu. Naším cílem bylo podpořit komunitní život ve městě a naší největší odměnou bylo, že na akci dorazilo přes 6 000 návštěvníků z Mladé Boleslavi a okolí. To je obrovský úspěch, který dokládá, že akce organizovaná s podporou města Mladá Boleslav měla opravdu smysl,“ popisuje PhDr. Irena Šípalová, jednatelka společnosti H&D.

Pohádkový les odstartoval ve 13. hodin, kdy jednatelka společnosti H&D PhDr. Irena Šípalová přivítala hosty a oficiálně otevřela pohádkovou trasu, na které na děti i dospělé čekala princezna s obrovským tříhlavým drakem, sněhulák Olaf s Elsou, Shrek a Fiona či Sněhurka se Šmudlou a Stydlínem. V rámci pohádkové trasy děti plnily úkoly, za které i díky věcným cenám od sponzorů, obdržely dárek.

Po projití pohádkové trasy si mohly děti vyzkoušet zábavnou formou, jak vypadá rozšířená realita a strojové vidění nejen v IT světě H&D, ale hlavně ve světě pohádek a kouzel. Děti tak mohly přímo na Štěpánce pobíhat mezi virtuálními pohádkovými bytostmi či promítat si vybrané pohádky na kostky, které si s rodiči vyrobily. Ukázky vědy nechyběly ani ve vedlejším stánku Vědy v ulicích Hvězdárny MB, kde si mohly děti vyzkoušet na vlastní kůži blesk nebo skládání barev.

Na akci ale nechyběl ani adrenalin: při zásahu hasičů na hořící barel, záchraně motýlí královny na motýlí louce Lesní školky nad Klenicí nebo sportovních aktivitách s Decathlonem. Děti měly následně možnost si chvilku odpočinout u představení Nezávislého divadla a Divadla Krtek nebo u stánku Brick by Brick při stavění z lega nebo si vyrobit něco na památku v tvořivých dílničkách.

Dospělí se mezitím měli možnost občerstvit na Restaurant Day, kde je čekala spousta sladkých i slaných dobrot a samozřejmě i něco dobrého na zapití.

I do budoucna plánuje společnost H&D v rámci své společenské odpovědnosti aktivity na podporu regionu Mladá Boleslav.

H&D Datentechnik Czech s.r.o.

Michaela Žiaková

mzv@hud.cz